Karlijn de Jong is gespecialiseerd in kunst tussen 1850-1940. Bent u op zoek naar iets dat niet genoemd wordt op deze pagina? Schroom niet om contact op te nemen om andere mogelijkheden te bespreken!

Onderzoeken en schrijven

Karlijn schrijft in opdracht voor tijdschriften, tentoonstellingscatalogi, websites en tentoonstellingen. Voor haar teksten verricht Karlijn kunsthistorisch onderzoek naar individuele kunstenaars of groepen, kunstenaarsverenigingen, kunstwerken en thematische onderwerpen. Daarnaast heeft Karlijn ruime ervaring met archiefontsluiting en –onderzoek.

Bekijk een voorbeeldartikel of informeer naar de mogelijkheden.

Redigeren

Karlijn houdt de stijl van de auteur in stand, maar zorgt er wel voor dat de tekst foutloos is en soepel te lezen is. Ze waakt zowel over punten en komma’s als over de grote lijn.

Cureren

Karlijn is in te zetten als curator voor het maken van tentoonstellingen in musea en andere instellingen. Door haar communicatieve vaardigheden sluit ze zich gemakkelijk aan bij een bestaande groep collega's. Ze werkt zelfstandig aan een tentoonstelling, maar blijft ook voortdurend in overleg met de instelling over het voortgangsproces. Omdat ze deadline-vast is, is de bewaking van de planning bij haar in goede handen. 

Organiseren

Het vermogen tot het houden van overzicht en planmatig werken maakt Karlijn tot een uitstekende organisator. Met haar inzicht in verschillende manieren van samenwerken en inlevingsvermogen is Karlijn probleemloos in een groep te plaatsen. Samenwerken is een van haar sterke punten, maar ook zelfstandig projecten leiden is bij haar in de juiste handen.

Spreken

Tijdens lezingen voor kleinere en grotere groepen maakt Karlijn haar publiek graag enthousiast voor het onderwerp. Ook rondleidingen geven haar de gelegenheid de toehoorders kennis te laten maken met kunstwerken, technieken en kunstenaarsverhalen.