Over Karlijn (1985)

 

Ik studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. In 2009 rondde ik mijn Master Moderne en Hedendaagse Kunst af met een scriptie over Kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken tussen 1919 en 1929. Hier ontstond mijn voorliefde voor moderne Nederlandse kunstenaars als Leo Gestel, Else Berg, Jacob Bendien, Charley Toorop en vele andere bekende en minder bekende namen.

Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan bij het Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis (RKD; 2009-2013) en bij Kunsthandel Studio 2000 (2009-2017). Ik deed hiermee ruime ervaring op in uiteenlopende gebieden van het kunsthistorische veld. In het voorjaar van 2017 richtte ik Karlijn de Jong Kunst + Project op. Zo kan ik me volledig richten op projecten over kunst tussen 1850 en 1940. Als zelfstandig kunsthistoricus maak ik tentoonstellingen, doe ik onderzoek, schrijf ik teksten, voer ik redactiewerk uit, geef ik lezingen en cursussen en kan ik ingezet worden als projectleider. Voor meer informatie, zie disciplines.