Fijne feestdagen en een mooi 2020!

Het afgelopen jaar is in recordtempo voorbij gevlogen! Na mijn zwangerschapsverlof en de geboorte van Jip ging ik in de zomer weer rustig aan het werk. Het was heel fijn om met nieuwe opdrachten aan de slag te kunnen.
Mijn biografie over Cornelis Vreedenburgh is te lezen op de site van de VVNK. Het artikel over Kees Verwey en De Onafhankelijken voor het Dordrechts Museum bracht me weer even terug naar mijn afstudeertijd, en voor het Drents Museum schreef ik een stuk over kunstenaarskolonies in Nederland. (De tentoonstellingen in deze musea zijn trouwens nog steeds te zien!)

Als klap op de vuurpijl huurde het Drents Museum mij in als curator en kon ik kunstenaar Deborah Poynton opzoeken in Kaapstad. Ik leerde er in korte tijd veel over haar schilderijen en motivatie, zodat ik me nu met veel nieuwe kennis op de publicatie over haar werk kan storten. Begin februari gaan de teksten en het beeld naar Uitgeverij WBooks, dus ik zit er midden in: een leuke en spannende fase! De tentoonstelling met de geweldige schilderijen van Poynton opent half mei in het Drents Museum, en dan… zijn we alweer halverwege het nieuwe jaar! Ik wens dat het nieuwe jaar lekker lang duurt, zodat ik lang kan genieten van mooie nieuwe opdrachten!

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *